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2019年 12月 09日 ( 1 )


2019年 12月 09日

野生の味、堪能しました/ Cazador, A Game Meat Restaurant In Auckland


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オークランド市内に、『野生のお肉』を食べさせる店があるというので、行ってみました。

上の写真は、彼らのフェイスブックからお借りしましたが、シェフと接客係を務める奥様。


We tried a restaurant which specialized in game meat called "Cazador" in Auckland the other night.
I borrowed the above photo from their facebook page. It's the chef and his wife who is the maitre d'.















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なかなかの美男美女ですよね。

シェフのお父様が1987年に始めたレストランだそうです。

長続きするレストランの少ないニュージーでは、立派な老舗の部類。


Nice looking couple.
The restaurant was started by the chef's parents in 1987. In New Zealand, that's an old establishment.













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材料は、狩猟した野生のお肉と、採集またはオーガニックの野菜。

殆どが、フードマイレージの少ない、オークランド近郊の材料だそうです。

インテリアには、剥製がいっぱい。


Their produce, wild, organic and free range ingredients are sourced from New Zealand hunter and producers to create their own house-made charcuterie selection and seasonal menus.















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これなんか立派でした。

堂々たる牡鹿。


This is an impressive head.














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このレストランを見つけて、私たちを呼び出してくれたのは、11月初めにうちに泊まっていたRとJ。

その後、ニュージーランドを車でずっと旅していたそうで、このあと真夜中過ぎに、にオークランド空港からハワイに向けて発つところでした。


Actually, the people who found this restaurant are R and J, our friends from Hawaii. They've been traveling all around New Zealand after they left our place and finally came back to Auckland to catch an after-midnight flight that day. They thought we may like this place since we are in an organic meat business now.














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私たちが注文したカクテル。

グラスも、雰囲気があって素敵。

昔、レストラン業界の国際スパイをしていたワタシ(??)としたことが、何のカクテルだか記憶にございません。


The cocktails we ordered.
I liked the simple and old fashioned presentation. I forgot what they were but both tasted very good.












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こちらも、お借りした写真ですが、他のドリンクもとってもオシャレ。

大人の雰囲気ですネ。


Again, from their facebook page.













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まずは、アペタイザーから。

野生の豚(イノシシのことか)のサラミとコッパ。

これが美味しいの。

うちの工場も、負けないようにしないと…


Boar salami with pistachio and boar coppa.













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ニュージーランドのレストランには、あまり高い評価を持たない私ですが、この辺から、その私も唸り始めた。


I was quite impressed. Those cold cuts were excellent.














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ドライフルーツやピスタチオの入ったテリーヌや、野生の羊のリレ、ダックのパルフェも、みんな美味しかった。

オニオンのマーマレードもピクルスも美味しかった。

滅多に喜ばない、可愛くないワタシが喜んでいるので、夫が不思議そうに見ていた(笑)


Game terrine with fruit and nuts, wild lamb rillettes with lemon and mint, and duck parfait with onion marmalade.
They were all beautiful. Very tasty.
We were pleasantly surprised, as we didn't expect much. To tell you the truth, we are not a huge fan of Auckland restaurant scene.













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Rが注文した骨髄のローストのチミチュッリ添え。

骨髄は彼女の大好物だそうで、割らずにローストした時用の長〜〜いスプーンまで持っているそうです。


Roasted bone marrow with chimichurri.













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大満足のご様子。


R loves bone marrow. She even owns a special long spoon to eat with, she said.














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夫は、もちろんヴェニソン(鹿肉)を注文しました。

最近すっかり鹿狩りにはまっている人なので。


My husband ordered Venison. He wanted to compare with his game cooking.












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外側の黒いのは、ケールアッシュと言いまして、ケールにオリーブ油と粗塩をかけてオーブンで焼いたのを粉々にしたもの。

フライパンで焼いたとは思えないほど、均等に上手に焼けていました。

野生肉の臭みも全く無く、夫も唸る。


It was perffectly pan fried with kale ash all around. My husband was very happy with his choice.













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私が注文したポークチョップのプーハ載せと骨のスープ。

100点。

プーハというのは、ニュージーランドの食べられる雑草です。


I was happy with mine, too. It's Pork Chop with Puha (edible weed) and bone soup.
It was a large portion for me but I completed it.












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最後には、チョコレートムースと砂糖漬けオレンジを夫とシェアしたのですが、会話に夢中で撮り忘れ。

ペルジャン・メスの写真をお借りしました。



こういう切り口のレストラン、大好きです。

「これでもか」という高級レストランも良いですが、競争が激しい分、どれも似たり寄ったりで飽きます。

自分で狩猟してきて調理してくれるなんて最高。

育てたのではない『野生』のエネルギーが、身体をポカポカにしてくれて、活力を感じたお食事でした♡


This is my kind of restaurant. I like a related place which is specialized in something and knows what they are doing.
I also like the fact that the decor and the price was not pretencious.
Actually, we thought it was very reasonabl













by BBpinevalley | 2019-12-09 18:31 | ニュージーランドの生活 | Comments(32)